Tuesday, October 5, 2010

Sesi perbincangan antara PSK dgn UMNO Kedah.


Pada 10 Ogos 2010 jam 2.00 petang, barisan Ahli Jawatankuasa PSK yang diketuai oleh En. Nop Nai Samrong, Timbalan Pengerusi PSK telah dijemput oleh Badan Perhubungan UMNO Negeri Kedah untuk mengadakan perbincangan bagi mengatasi permasalahan yang dihadapi oleh masyarakat Siam Kedah.

Sesi perbincangan tersebut diadakan di Tingkat 7, Bangunan UMNO di Alor Setar, Kedah yang dipengerusikan oleh YBhg. Datuk Othman Aziz, Setiausaha Kerja UMNO Negeri Kedah. Ini ekoran daripada keluhan masyarakat Siam melalui facebook yang mendapat perhatian UMNO Kedah.

Dalam perbincangan tersebut, PSK telah mengemukakan sebanyak 20 perkara permasalahan yang berkaitan masyarakat Siam Kedah antaranya penubuhan badan khas di bawah JPM untuk menjaga kaum minoriti, peruntukan kewangan untuk sekolah bahasa Siam, pengisian jawatan dalam sektor kerajaan, kemudahan infrastruktur, masalah tanah, masalah kerakyatan, masalah rumah ibadat, masalah kebudayaan, masalah penempatan, status bumiputera dan lain-lain lagi.

Semoga kerjasama antara UMNO Kedah dengan PSK akan sentiasa berterusan demi untuk kemajuan masyarakat Siam di negeri Kedah.

No comments: